Kultury kefirowe
Kod produktu: 13026
Marka: MILKY
Punkty lojalnościowe: 1
25.01 zl 20.33 zl bez VAT Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni - 25.01 zl
2 tygodnie od zamówienia
Instrukcje przygotowania kefiru:
1. Zawartość torebki na kefir dodać do jednego litra sterylizowanego mleka o temperaturze 20-22°C.
2. Pozostaw mieszaninę w nadal utrzymywanej temperaturze 20-22°C na 24 godziny. W tym czasie nastąpi fermentacja i kefir będzie gotowy do użycia.
3. Gotowy kefir jest już gotowy do spożycia. Jego trwałość jest różna w zależności od temperatury przechowywania: w temperaturze 5°C wytrzymuje około 5 dni, w temperaturze 10°C następnie około 3 dni.
4. Aby przygotować kolejny kefir, najlepiej wziąć 3 łyżki świeżego kefiru i dodać je do kolejnego litra sterylizowanego mleka. Postępuj zgodnie z procedurą opisaną powyżej.
Podczas przygotowywania należy zwrócić uwagę na dokładną higienę, aby zminimalizować ryzyko wprowadzenia obcych bakterii do kultury kefirowej. Przechowuj produkty kefirowe w chłodnym i suchym miejscu, aby zachować ich jakość.
Czy potrzebujesz poradzić się? Znajdź odpowiedź.
Nie znalazłeś odpowiedzi? Zapytaj nas.