Kultury kefirowe

Kod produktu: 13026
Marka: MILKY
Punkty lojalnościowe: 1

25.01 zl 20.33 zl bez VAT Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni - 25.01 zl

2 tygodnie od zamówienia

  1. Instrukcje przygotowania kefiru:

    1. Zawartość torebki na kefir dodać do jednego litra sterylizowanego mleka o temperaturze 20-22°C.

  2. 2. Pozostaw mieszaninę w nadal utrzymywanej temperaturze 20-22°C na 24 godziny. W tym czasie nastąpi fermentacja i kefir będzie gotowy do użycia.

  3. 3. Gotowy kefir jest już gotowy do spożycia. Jego trwałość jest różna w zależności od temperatury przechowywania: w temperaturze 5°C wytrzymuje około 5 dni, w temperaturze 10°C następnie około 3 dni.

  4. 4. Aby przygotować kolejny kefir, najlepiej wziąć 3 łyżki świeżego kefiru i dodać je do kolejnego litra sterylizowanego mleka. Postępuj zgodnie z procedurą opisaną powyżej.

  5. Podczas przygotowywania należy zwrócić uwagę na dokładną higienę, aby zminimalizować ryzyko wprowadzenia obcych bakterii do kultury kefirowej. Przechowuj produkty kefirowe w chłodnym i suchym miejscu, aby zachować ich jakość.

Czy potrzebujesz poradzić się? Znajdź odpowiedź.

Nie ma jeszcze pytań dotyczących tego produktu.

Nie znalazłeś odpowiedzi? Zapytaj nas.

Zadaj nowe pytanie

DLACZEGO WARTO KUPIĆ U NAS?

DARMOWA WYSYŁKA

dla zamówień od 520 zł z VAT

WŁASNY MAGAZYN

osiadamy własny magazyn o powierzchni 2000m2, na stanie mamy ponad 35000 sztuk towarów

SZYBKA DOSTAWA

dostawy własne przez AGROFORTEL lub za pośrednictwem GLS i GEIS

SZYBKIE REKLAMACJE

Własny portal reklamacyjny i serwisowy do zamawiania BEZPŁATNEGO odbioru serwisowego

ROZWÓJ WŁASNY

tworzymy własną markę produktów

KONKURS: Zapisz się do naszego newslettera

i otrzymaj paszę uzupełniającą ACIDOMID.